torsdag 21 maj 2009

Takhöjning och badrum

Taket på garagettaket är snart på plats. Jag vet dock inte hur mycket de har gjort på övervåningen. Vi upptäckte att halvmånefönstret satt mycket lägre ner jämfört med ritningen. På grund av det dealade vi till oss att HJ-hus skulle bekosta halva takhöjningen på övervåningen. Takhöjden kommer således att bli 2,90 i allrummet uppe, vilket känns bra. På så sätt ser man halvmånefönstret innifrån som annars skulle ha varit ett blindfönster.

I sovrummet nere hade tapetskarven mellan väggar spruckit under flytten. Givetvis ska HJ-hus åtgärda tapeten innan inflyttning. Men eftersom vi tyckte tapeten blev för mörk så har vi själva köpt tapeter som de ska sätta upp.

Vi har kollat upp att ROT-avdraget gäller för nybyggda hus fram till den sista Juni. Så nu tänker vi låta en hantverkare kakla badrummet uppe. Även badrummet nere som redan har en plastmatta tänker vi sätta kakel på väggarna. Vi tyckte inte alls om mattan som satt där. Till veckan får vi in alla offerter. Det är meningen att de ska kunna sätta igång den 8 Juni.

Nu är datum för besikning bestämt. Den 27 Maj är det besiktning på huset. Alla problem som vi hittar ska då åtgärdas till slutbesiktningen som är den 3 Juni. Vad jag förstår ska alltså vi nycklarna då!!

I början av veckan kom en trädgårsarkitekt och gav förslag på hur vi ska göra tomten och vi fick massor av bra tips. De kommer att skicka en skiss som förslag och även en offert ifall de ska göra jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar