tisdag 21 april 2009

Dagen före D-Day!

Nu är det nära!! Imorgon kommer huset med buller och bång. Måtte inget gå fel. Redan idag skulle byggledaren komma ner för att kolla att allt är förberedd och inget glömt. Grannen har fått tagit ner en stor gren som vette mot vägen för att lastbilen skulle ta sig fram. Säljaren har även gått ut med att inga grannar på kvarteret får ha sin bil parkerad på vägen den dagen. Måtte grannarna hälsa i fortsättningen.. Ändå sa föråkaren att eventuellt kan inte lastbilen komma fram med släpen ändå! Vilket är märkligt. Både en kranförarar och en annan lastbilsförare trodde att det skulle gå bra. På grund av detta har vi hyrt en traktor som kan dra släpen ifall lastbilen inte kommer fram.

Kranbilen är en 90 tons bil från Havator. Egentligen ska det räcka med en 65 tons kran men om det inte räcker har vi kapacitet över. Vi betalar inget extra om inte den extra kapaciteten behövs. Det värsta vore om vi hade en 65 tons kranil som inte räckte till och vi inte kunde lasta av som planerat, då hade det blivit ordentligt dyrt! Så detta känns genomtänkt och bra.

Idag ska jag bjuda KJ Bygg och säljaren till Hjältvadshus på lunch. Vi tycker att de är värda lite uppskattning på det kanonjobb som de har gjort!

Så här såg det ut imorse:
Tegelplattorna till taket har kommit.
Containern är på plats. Men det känns som den är i vägen för kranbilen.Grunden ligger under presseningen och väntar på huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar