måndag 15 december 2008

Om bloggen

Idag sökte jag runt på nätet efter huset Backsippan som byggs av Hjältevadshus, och fick fyra träffar, varav två var från Hjältvads egna sida! Hmm, är vi dom första som bygger Backsippan eller vad? Kanske skulle jag blogga så lite så kanske jag inspirerar flera, eller åtminstone få tips av andra som bygger Backsippan?

Lite bakgrund om oss och varför vi valde Backsippan

Just nu bor vi i ett radhus på 127 kvm, fyra sovrum och ett garage i länga. Vi är fem personer i familjen med barn i åldrarna 1,5 och 7 år. Och vi har insett man kan inte ha för mycket rum och förråd.
För nästan ett år sedan bestämde vi oss för att flytta till en annan ort och då ville vi få alla önskemål uppfyllda med det nya boendet. Det är väl lika bra när man ändå flyttar, tänkte vi:-)

Våra krav:

- läget på tomten (Södermalm, barnvänligt, ej genomfartstrafik, leplats el dyl inom gångavstånd för barnen)

- 4 sovrum

- 2 allrum/v-rum
- varmgarage

- tvättstuga

- stor hall

- mycket förråd

Men det var lättare sagt än gjort att hitta ett hus i Sundsvall som uppfyllde våra krav. Det fanns gott om för små hus, endast ett fåtal med fyra sovrum. Vad gör man då när vi ramlade över en tomt som hade kanonläge? Köpte den såklart :-)

Val av husleverantör
Det var inte lätt! Det finns alldeles för många hustillverkare och modeller att välja bland. Jag tycker det är fegt av hustillverkarna att inte kunna ange något slags pris på sina hus. Varenda gång vi blev sugen på ett hus måste man ringa/maila och fråga priset. Älvsbyhus ska ha all heder åt att de visar sina priser på nätet. Trots det blev det inte dom eftersom deras kök inte föll oss i
smaken samt att det är så svårt att ändra på saker. Myresjöhus har fina hus men vi tycker att det drar i väg för mycket i pris. Någonstans mittemellan hittade vi Hjältevadshus med modellen Backsippan. Dessutom har de en väldigt trevlig och engagerad säljare.


Vi gör då en något modifierad planlösning med bara ett sovrum nere och får ett större v-rum istället. Tanken är att v-rummet närmast toaletten blir tv-rum. Den andra delen av blir ett allrum med kamin och runt bort som kan användas till extra matbord eller spelbord. Vi har flyttat toalettväggen för att få plats med garderober i hallen. Uppe ska vi göra ett större förråd samt en hörna för datorn. Den ritningen kommer senare.


2 kommentarer:

  1. Hejsan
    Håller helt med dig det där med priser, man blir jue knäpp på att inte kunna sitta hemma på kvällen och drömma fullt ut utan att undra om priser. Kan man vara så fräk och fråga vad ni har fått ge för er villa, tyckte den verkade väldigt bra

    /Eva

    SvaraRadera
  2. Huset med snickarfärdig övervåning plus garage ligger på 2,15 milj. Sen tillkommer kostnader för grunden, tomten och övriga onödiga kostnader som bygglov, byggmöten, kvalitesansvarig, besikning ect.
    Med snickarfärdig övervåning menas att den är isolerad och innerväggar är uppsatta. Vi ska själva sätta innertak, golv, tapetsera och göra badrummet uppe.

    SvaraRadera